Helyi közélet

2016.03.04. 12:10

Olvasói levél: "Így lesz a kutya az ember legjobb barátja"

Hajdúböszörmény - <em>Úgy értelmezem azt a törvényt, amelyet január 1-jén léptettek életbe, hogy a megfelelő nyakörv a legfontosabb a kutyusoknál: legyen kényelmes, se szoros, se tág. És, mivel nincs másfajta megkötő eszköz, hát marad a lánc. Nem lehetnek mindenütt szabadon</em>!

Hajdúböszörmény - Úgy értelmezem azt a törvényt, amelyet január 1-jén léptettek életbe, hogy a megfelelő nyakörv a legfontosabb a kutyusoknál: legyen kényelmes, se szoros, se tág. És, mivel nincs másfajta megkötő eszköz, hát marad a lánc. Nem lehetnek mindenütt szabadon! Ott vannak például az általam jól ismert Jóska bácsi kutyái. Kanok, ketten vannak a tanya őrzésére, és, ha nem lennének megkötve, egymásnak is ugranának, és el is kóborolnának, márpedig az nem lenne jó. Ezért néha elengedi, hol az egyiket, hol a másikat, naponta legalább egy fél órára, és boldogok a kutyusok. Nagyon jól megvannak, hűségesen vigyáznak a tanyára.

A kutyatartás legfontosabb szabálya szerintem a gondoskodás és a szeretet. Néha, mikor azon a kis településen járok, bizony találkozom szabadon kóborló négy-öt kutyával is. Éhesen, gazdátlanul szaladgálnak a dűlőn. Ez se jó, mert, stílusosan szólva, a kutya se törődik velük, illetve veszélyesek lehetnek.

Legjobbnak a Jóska bácsi megoldása tűnik. Ő törődik a házőrzőkkel, kölcsönös a szeretetük egymás iránt. Így lesz a kutya az ember legjobb barátja.

- Demeter Mária, Hajdúböszörmény -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában