Helyi közélet

2016.03.08. 09:36

"Mintha ömlesztve beledaráltak volna mindent" - Ötféle mirelit pizzát teszteltünk

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Milyen az ideális pizza? Öt különböző, előre elkészített pizzát vásároltunk és sütöttünk meg, hogy kiderítsük, melyik a legjobb. 

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Milyen az ideális pizza? Öt különböző, előre elkészített pizzát vásároltunk és sütöttünk meg, hogy kiderítsük, melyik a legjobb. A szerkesztőségi teszten öt újságíró véleményét kértük ki a pizzákkal kapcsolatban. A termékeket 1-5 pontig értékelhették és természetesen nem tudták, melyik márkát kóstolják.

Terméktesztünk legalján a Passionata pizza végzett, de hozzá kell tenni, hogy ez került a legkevesebbe, mindössze 349 forintot fizettünk érte. - Olyan, mintha ömlesztve beledaráltak volna mindent és a tésztája is nagyon száraz - mondta a kóstolást követően az egyik újságíró. Egy másik kollégánk viszont erről a termékről azt is el tudná képzelni, hogy valaki otthon gyúrta a tésztáját. A többiek viszont íztelennek találták, így semmi nem mentette meg attól, hogy a lista aljára kerüljön. (12 pont)

A Ristorante Prosciutto pizzája az utolsó előtti helyig jutott a tesztünkön, annak ellenére, hogy ebből egy dobozzal 499 forintba került. - Sótlan, nincs rajta elég fűszer, igazi nagyipari termék - hangzott el a kóstoláson. Egy munkatársunk kesernyés ízűnek találta és hiányolta róla a sajtot. Utóbbi véleménnyel a többiek is egyetértettek, így nem ez a termék lett a kedvencünk. (13 pont)


Fotó: Molnár Péter


A Gusto sonkás pizza a középmezőnyben végzett, viszont ezért többet kértek tőlünk az üzletben, mint az előző termékekért. Ebből a márkából 599 forintba került egy dobozzal. - Nem lehet összehasonlítani a frissen gyúrt pizzával, de jó állagú, kellően sós és a fűszerek is érezhetőek rajta - fogalmazott kollégánk. Ezzel viszont nem mindenki értett egyet, egy másik munkatársunk szerint olyan, mintha a feltét és a tészta külön létezne és egyáltalán nincsenek összhangban. (15 pont)

Terméktesztünk második helyén a Guseppe végzett, ezért fizettünk a legtöbbet, 799 forintot. Ez a termék annyiban tűnt ki a többi közül, hogy jelentős mértékben vastagabb tésztából készült, ami viszont nem jelentett pozitívumot a tesztelők között. - Nem igazán jönnek be a vastag tésztájú pizzák, azt tapasztalom, hogy ezek kilencven százaléka a tésztából és tíz százalék feltétből állnak. Ráadásul ennek a pizzának elég jellegtelen az íze, a feltétet pedig teljesen elnyomja a tészta - jelentette ki munkatársunk. Egy másik tesztelőnk ugyancsak a megfelelő mennyiségű feltétet hiányolta a pizzáról, amelyet egyébként ízletesnek talált. (16 pont)


Fotó: Molnár Péter


A teszt élén a Trattoria Alfredo pizza végzett, amely a második legolcsóbb volt mind közül, ezért 449 forintot hagytunk a pénztárban. - Ropogós a tészta és kellően ízletes a feltét - mondta a kóstolást követően az egyik tesztelő, akinek a többiek is osztották a véleményét. - Ez néz ki a legjobban és az íze is messze ennek a legjobb. Az egyetlen, amelyen nem csak látszódik, hanem érződik is a sonka - mondta el véleményét a pizzáról egyikük. (17 pont) 

A végeredmény:

  • Trattoria Alfredo
  • Guseppe
  • Gusto
  • Ristorante
  • Passionata
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában