Helyi közélet

2016.03.14. 19:01

Kövesi Péter szereti Debrecent, és tudni, hogy éppen mi történik

Debrecen - Születése óta a cívisvárosban él Kövesi Péter, akit a legtöbben természetgyógyászként, íróként ismernek.

Debrecen - Születése óta a cívisvárosban él Kövesi Péter, akit a legtöbben természetgyógyászként, íróként ismernek.

Nem annyira a politikai események, inkább a városkép, a Nagyerdő, a környezetvédelem kérdései érdekelnek. És persze a kulturális-művészeti élet – mondta a Naplónak, amikor arról kérdeztük, fontosnak tartja-e a helyi hírek követését. – Sokat forgok emberek között – folytatta –, a munkám sok szálon kapcsolódik a kultúrához, az általános műveltséghez, az ilyen híreket tovább szoktam adni, a fontosabb eseményekről pedig közösségeinkben szoktunk beszélgetni. Hozzátette: örül annak, hogy a lap újabban figyelmet szentel egy-egy ismert vagy érdekes személy bemutatásának, velük készült riportoknak.

A Naplónak egyébként – említette – már a nagyszülei is olvasói voltak, ő pedig gyakorlatilag gyerekkora óta az. – Mostanság a lap legfőbb erényének a pártatlan újságírói vélemények megjelentetését tartom – vetette közbe, megjegyezve, szívesen venné, ha az újságnál elgondolkodnának azon, hogy újra közöljenek „némi szépirodalmat”. Hozzá közelebb állna, mint a napi vicc vagy a „széplány”, utalt az utolsó oldalunkra.

Kövesi Pétert személyes élmények is fűzik a Hajdú-bihari Naplóhoz. – Az újság jó egynéhány munkatársával álltam jó ismerősi, a közművelődésben töltött éveim alatt szakmai, sőt többekkel inkább baráti kapcsolatban. Sajnos, néhányuk már nincs közöttünk. Akiket ismerek vagy ismertem, annak alapján egy nagyon jó gárdának láttam a szerkesztőséget. A mai, fiatal csapattal kevesebb a kapcsolatom – mondta.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában