Helyi közélet

2016.03.26. 13:00

Foglalkozása: életművész

Debrecen - Ételosztással segítik egymást az ESZOSZ-károsultak.

Debrecen - Ételosztással segítik egymást az ESZOSZ-károsultak.

Egy újabb ünnepet kell megélés helyett túlélnünk – fogalmazott Tóthné Gábor Ildikó, az ESZOSZ-károsultak képviselője szombati tájékoztatóján a debreceni Éjjeli Menedékhely épülete előtt.

Elmondta: „Ahogyan decemberben, úgy most is ételt osztunk. Így próbálunk egymásnak segíteni, hiszen tíz hónapja jövedelem nélkül vagyunk, életművészekké váltunk. Két hónapja nem kapunk választ Lázár Jánosnak küldött levelünkre. Hiába kértük, hogy hozzanak létre sorstársaink számára bérgarancia alapot. Semmi sem történik, csak hallgatjuk, hogy senki sem marad az út szélén és Magyarország jobban teljesít. Éhező gyomorral, embertelen körülmények között élve kérdezzük ilyenkor, hogy ezek az urak hiszik is amit mondanak, vagy tisztában vannak azzal, hogy nem mondanak igazat? A mi sorsunk, életünk tényleg nyitott könyv mindenki előtt. Azok vagyunk, akiknek az életükön kívül, semmije sincs, csak a hite, reménye, hogy egyszer még el tudjuk magunkat, családunkat tisztességes munkával tartani.”

Közölte: nagy részünk munkajogi helyzete még mindig nem rendeződött, így lényegében állást sem tudnak vállalni, közmunkára sem jogosultak, és nem kaphatnak foglalkoztatást helyettesítő támogatást sem, többek papírjai még mindig a végelszámolónál vannak.

HBN–HABE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában