Helyi közélet

2016.03.25. 14:32

Egy csomó hallgató élete lesz könnyebb a fejlesztéssel - Átadták az egyetemi bringarendszert

Debrecen - Másfél év munkájának gyümölcse a 35 millió forintból kialakított, idehaza egyedülálló kerékpárkölcsönző.

Debrecen - Másfél év munkájának gyümölcse a 35 millió forintból kialakított, idehaza egyedülálló kerékpárkölcsönző.

A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata jóvoltából március 30-tól kilencven kerékpár áll azok részére, akik gyorsan és a környezetet óvva szeretnének közlekedni a Debreceni Egyetem campuszai között. A kék bicajokat jelenleg négy dokkoló állomáson – a Kassai úti és a Böszörményi úti campuszon, Egyetem téren, valamint az Augusztán – lehet kikölcsönözni, illetve a használat után elhelyezni. Fontos tudnivaló, hogy az Unibike rendszert minden úgynevezett Deka-kártyával rendelkező egyetemi polgár – hallgató, oktató, dolgozó – igénybe veheti.


Fotó: Derencsényi István | Kattintásra galéria nyílik!


– A rendszer használata regisztrációhoz kötött, amit az unibike.hu weboldalon keresztül lehet megtenni – számolt be a részletekről Szabó László, a SUND Kft. üzemeltetés vezetője. – A regisztrációs fülnél meg kell adni az alapadatokat, valamint a bankkártya és a Deka-kártya adatait, ezután a felhasználó megkapja a négyjegyű PIN-kódját. Kölcsönzéskor a kártyát hozzá kell érinteni a tároló képernyőjéhez, majd a kód megadását követően ki lehet emelni a kerékpárt. Az első fél óra ingyenes, azt követően óránként 200 forintot számol fel a rendszer a használatért. Akik sűrűbben szeretnék igénybe venni, azoknak lehetőségük van féléves és éves bérletet vásárolni.

HBN



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában