Helyi közélet

2016.03.23. 11:38

Átverte az okmányirodát a jogsival trükköző nő

Debrecen - A bíróság szerint tudnia kellett, hogy jogosítványát nem elvesztette, hanem elvették tőle.

Debrecen - A bíróság szerint tudnia kellett, hogy jogosítványát nem elvesztette, hanem elvették tőle.

Cz. Noémi Gyöngyi a szabályszerű idézés ellenére nem jelent meg a közokirat-hamisítás ügyében a Debreceni Törvényszék keddre kitűzött másodfokú tárgyalásán, ezért a bírósági ülést május 10-ére halasztották. A Berettyóújfalui Járásbíróság Cz. Noémi Gyöngyire öt hónap, végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki a múlt év május 27-én hozott ítéletében.

A Berettyóújfalui Járásbíróság tényállása szerint a vádlottal szemben 2012. decemberében ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök Budapesten, az M0-s autópályán. A rendőrség bevonta Cz. Noémi Gyöngyi vezetői engedélyét, az intézkedő rendőr azonban a nő öntudatlan állapota miatt a bevonó szelvényt nem adta át. A vádlott nem sokkal később a derecskei okmányirodában bejelentette, hogy elveszítette a jogosítványát. Nyilatkozata alapján az okmányiroda egy ideiglenes vezetői engedélyt állított ki számára. A végleges jogosítványt néhány hét múlva személyesen vette át a derecskei okmányirodában. A bíróság osztotta a vád álláspontját, miszerint a vádlott megtévesztette az okmányirodát és valótlan nyilatkozatával szerzett új vezetői engedélyt. 2013 tavaszán az ittas járművezetés miatt indult eljárás során Cz. Noémi Gyöngyi nem adta át az új jogosítványt. Azt a rendőrök a házkutatás alkalmával sem találták meg. A vádlott később arra hivatkozott, hogy a jogosítványt barátja szétvágta és a szemétbe dobta. A bíróság szerint attól függetlenül, hogy a vádlott nem kapta kézhez a jogosítványának elvételét igazoló bevonószelvényt, tudnia kellett, hogy járművezetői engedélyét nem elvesztette, hanem elvették tőle a helyszínen.

Az ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vád alól egyébként Cz. Noémi Gyöngyit – bizonyítottság hiányában – 2014. nyarán jogerősen felmentette a Pesti Központi Kerületi Bíróság.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában