Helyi közélet

2016.02.22. 09:01

Van-e még visszaút?

<em>Valahogy minden rossz irányba tart. És nemcsak Magyarországon, de az egész Földön. Hiszen milyen világ az, ahol egy partra sodródott bébi delfint ahelyett, hogy visszasegítenének a tengerbe, felkapnak, s addig szelfiznek vele, amíg bele nem hal?</em> Sz. Fabók Ágnes jegyzete.

Valahogy minden rossz irányba tart. És nemcsak Magyarországon, de az egész Földön. Hiszen milyen világ az, ahol egy partra sodródott bébi delfint ahelyett, hogy visszasegítenének a tengerbe, felkapnak, s addig szelfiznek vele, amíg bele nem hal? Sz. Fabók Ágnes jegyzete.

Ahol az emberek akár saját családtagjuktól is elfordulnak, hogy vélt jólétüket megőrizzék? Ahol az adományok egyre ritkábban jutnak el a valódi rászorulókhoz? Ahol a politikusok a pofánkba röhögve húzzák ki zsebünkből az utolsó filléreket? Egy bolygón élünk, mégis első, második és harmadik világról beszélünk. A bőrszín, a vallás, a nemzetiség már születésünk pillanatában meghatározza sorsunkat. A társadalmi szakadék feletti híd építésére pedig épp azoknál a pénz, akiknek nem érdeke az esélyegyenlőség… Hová vezet mindez? Meddig lehet még egymást és a bolygót kizsákmányolni? Lehet-e még változtatni, vagy már elértük azt a pontot, ahonnan nincs visszaút? S, ha még nincs minden veszve, vajon időben felismerjük-e?! Remélem igen, s azt is, hogy az „első” világbeliek nem feledkeznek meg a többiekről, mert akkor minden kezdődik elölről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában