Helyi közélet

2016.02.18. 11:49

Sült hús a kukában

<em>Bár tudatosan figyelek arra, hogy ne kerüljön még fogyasztható élelmiszer a szemétbe, sajnos velem is előfordul, hogy egy megszáradt kenyérvég vagy megromlott élesztő a kukában landol.</em> Sz. Fabók Ágnes írása.

Bár tudatosan figyelek arra, hogy ne kerüljön még fogyasztható élelmiszer a szemétbe, sajnos velem is előfordul, hogy egy megszáradt kenyérvég vagy megromlott élesztő a kukában landol. Sz. Fabók Ágnes írása.

Már ezért is lelkiismeret-furdalásom van, így gondolhatják, mennyire felháborodtam azon, amikor megtudtam, van olyan gyorsétteremlánc, amelyik a vásárlói elégedettséget szem előtt tartva 1-2 órán belül a kukába dobja a frissen kisütött húsokat, mert már nem olyan ropogós a bundája. Nem azért, mert romlott, mert másnapos, hanem mert már nem ropog az az átkozott bunda! Mondhatnánk, miért nem sütnek annyit, amennyi épp kell? A válasz: mindig lennie kell késznek a gyorsaság miatt. Korábban ezt a „hullást” a dolgozók hazavihették, mára azonban ezt is megszüntették, mert nem akarták, hogy este „véletlen” néhány adaggal több maradjon ki a minimálbérért gürizőknek. Sebaj, legalább a guberálóknak jó – gondolhatnánk. De nem! A szeméttároló edényeiket ugyanis lelakatolják. Mert az mégsem járja, hogy a sok ezer forintos árut néhány órával később ingyen egyék ki a kukából a szegények. Örömmel látnám, ha rájuk vonatkozóan is hoznának egy szigorú szabályozást!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában