Helyi közélet

2016.02.09. 09:06

Pótolják a debreceni állatkert elhullott nagymacskáit

Debrecen - Újra lehet észak-kínai leopárd a Nagyerdei Kultúrparkban.

Debrecen - Újra lehet észak-kínai leopárd a Nagyerdei Kultúrparkban.

Jól halad a 2014-ben rövid időn belül elpusztult nagymacskák pótlása a debreceni állatkertben – közölte kérdésünkre Nagy Gergely Sándor, a Nagyerdei Kultúrpark igazgatója.

Amint arról beszámoltunk, két évvel ezelőtt rövid időn belül egy nőstény afrikai oroszlán, egy nőstény észak-kínai leopárd, valamint egy szintén nőstény zsiráf is kimúlt az intézményben. Az állatokkal különböző betegségek végeztek. Az oroszlánt három fiatal, „tinédzser” indiai hím oroszlánnal pótolták azóta. Ők Budapestről érkeztek. Egy újabb észak-kínai leopárd beszerzéséről javában tárgyalnak. Azért van jó esély arra, hogy ez az „üzlet” még az idén megvalósul, mert korábban a debreceni állatkert volt az egyik fő tenyésztő helye ennek a fajnak. – Európai állatkertekben jelenleg mindössze 43 ilyen állat él, melyekből három tőlünk származik – jelentette ki Nagy Gergely Sándor.

Azt is megtudtuk, hogy másik zsiráf Debrecenbe költöztetésén viszont nem gondolkodnak, mert a hím zsiráf párra lelt egy másik itt élő nőstényben, így van remény a szaporulatra.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában