Helyi közélet

2016.02.25. 11:10

Összeköt vagy széttaszít a Facebook, megmutat vagy elbújtat a szelfi?

Budapest - A közösségi oldal közössé teszi élményeinket vagy olyasmit enged látni, amihez legkevésbé sincs közünk? A kérdésekre nincsenek egyértelmű válaszok, – pláne jók – véleménye azonban mindenkinek van.

Budapest - A közösségi oldal közössé teszi élményeinket vagy olyasmit enged látni, amihez legkevésbé sincs közünk? A kérdésekre nincsenek egyértelmű válaszok, – pláne jók – véleménye azonban mindenkinek van.

Különösen a fiataloknak, ezért nekik szólt a Neue Debreczenische Kunst (NDK) meghirdette országos képzőművészeti pályázat, amelyre beérkezett alkotások legjobbjaiból pénteken nyílt tárlat a budapesti Deák17 Galériában.

A debreceni művészcsoport általános iskolai felső tagozatos, és középiskolás diákokat kért arra, hogy reflektáljanak arra, hogyan hat az internet és a tömegkommunikációs eszközök robbanásszerű térhódítása a kapcsolatainkra. Ám ahogyan azt Szarvák Antal elmondta a legfiatalabb pályázó egy harmadik osztályos kislány, aki a grafikaszakkörre ment el a testvérével és nagyon szeretett volna részt venni abban a projektben, amelyet az NDK-tag a saját tanítványai között szervezett. A fővárosi Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskolában közel 140 tanuló rajzolt szelfiket, s ezeket Facebook-profillal keretezve küldték el a megmérettetésre, amelyre összesen száznyolcvan diákmunka érkezett, köztük több, mint harminc megyénkbeli.



A tárlaton ezekből százhúszat állítottak tükörként közszemlére és negyven felnőtt fiatal kortárs képzőművész keze munkája is szerepel a Köztünk élő társas magány című kiállításon. Utóbbiaknak – az NDK hagyománya nyomán – előre megkapott tárgyakat, (például CD-t, floppyt, ácskapcsot) kellett bármilyen formában beépíteniük a művükbe. Az alkotásokat értékelik, március 10-én hirdetik ki a legjobbnak ítélteket.

HBN–HABE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában