Helyi közélet

2016.02.24. 13:56

Négy másodperc

<em>Négy másodperccel előzte be Erdősi néni az MSZP politikusát a vasárnapi boltzáras szappanopera legújabb fejezetében</em>. Szőke Tímea írása.

Négy másodperccel előzte be Erdősi néni az MSZP politikusát a vasárnapi boltzáras szappanopera legújabb fejezetében. Szőke Tímea írása.

A hölgy Simonné Gercsényi Gabriellát váltotta a szereposztás szerint, ezúttal neki kellett értékelhetetlen kérdést benyújtania, amin néhány hónapig elrágódnak majd az illetékes hatóságok, hogy a végén széttárják a kezüket: hiába szeretnénk, erről sajnos nem lehet szavazni… Új szereplők is feltűntek a színen, s egyúttal akciódúsabbá vált a műsor. Kigyúrt, kopasz fiatalemberek jelentek meg a választási iroda épületénél, mappáikat szorongatva, meg egy kicsit Nyakó Istvánt is, épp csak annyira használva létszámbeli és fizikai fölényüket, hogy ne a szocialista képviselő legyen az első a – mostanra valószínűleg ikonikussá vált – időbélyegzőnél. Nyakó valószínűleg úgy érezhette magát, mint a nyúl a versenyfutós mesében, ahol ellenfele, a teknős nem egyedül indult, így hősünket a célban mindig ott várta valamelyik páncélos hátú vetélytárs. Lassan azonban kezd a történet tragikomédiába fordulni. A népszavazást arra találták ki, hogy a nép dönthessen némely saját ügyében. Kedden ezt a lehetőséget négy másodperce volt megcsípni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában