Helyi közélet

2016.02.18. 14:25

Mutasd a szekrényed!

<em>Mi szeretnél lenni? Nyáron tanár, télen medve - tartja a vicces mondás utalva arra az egyetlen jó dologra, amit talán mostanság magukénak vallhatnak a pedagógusok</em>. Barak Beáta írása.

Mi szeretnél lenni? Nyáron tanár, télen medve - tartja a vicces mondás utalva arra az egyetlen jó dologra, amit talán mostanság magukénak vallhatnak a pedagógusok. Barak Beáta írása.

Nemcsak emiatt kötözködnek velük, itt van például az öltözködésük, amit a korábbi felsőoktatási államtitkár egyszerűen „lekockásingezett”. Na és? Habonynak meg majdnem kockás a táskája. Egy kedves tanár ismerősöm aggódva ki is írta a közösségi oldalára, hogy „ma csíkos ingben voltam tanítani. Nem borotválkoztam, de fésülködtem. Ez belefér?” A kommentek között persze „megnyugtatták”, hogy a csíkos már félig kockás... Ezen is, és a hétvégi pedagógustüntetésen is jót nevettem. Mintha felderült volna valami. Mintha igaz volna az, hogy a legnagyobb bajban is vonzd be a derűt, mert különben megkukulsz. Jó volt hallani, hogy komédiába illő helyzetükön maguk a tanárok is tudtak kacagni, sem a derűt, sem a kitartást el nem moshatta az eső. Hozzátenném viszont, hogy aki hivatalnoki imázsban grasszál (öltöny-ing-nyakkendő), az sem mindig garancia az okosságra és erkölcsösségre. Példákat tudnánk, de nem hozunk. Inkább mutasd a szekrényed, megmondom, ki vagy!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában