Helyi közélet

2016.02.18. 17:10

Időjárás-jelentés - 2016. február 18.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában

A Kelet-európai-síkság nagy részének időjárását anticiklon alakítja. A leszálló légmozgásoknak köszönhetően arrafelé az éjszaka képződő ködfoltok feloszlása után általában kevés a felhő, több órára kisüt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Ugyanakkor Európa más részeinek időjárását ciklonok és a hozzájuk tartozó frontrendszerek határozzák meg. Általában sok a felhő és többfelé fordul elő csapadék; többnyire az eső esik, de nyugaton és északon helyenként havas eső, hó is kialakul, az Urál előterében pedig többfelé havazik. A legmagasabb nappali hőmérséklet Északkelet-Európában 0 és -5, Nyugat- és Közép-Európa nagy részén 1 és 8 fok között változik. A legenyhébb idő délen, délkeleten van, ott a kora délutáni órákra általában 10 és 18 fok közé melegszik fel a levegő, sőt Dél-Olaszországban és a Balkán-félsziget déli részén 20, 23 fokot is mérnek. Péntek estig a Kárpát-medence fölött ciklon vonul át, eleinte nedves, enyhe, majd kissé szárazabb, hidegebb léghullámok érkeznek fölénk.

Várható időjárás az ország területén péntek estig

Túlnyomóan borult lesz az ég, csak pénteken délután a Dunántúlon lehet szakadozottabb a felhőzet. Csütörtökön eleinte elszórtan, majd egyre többfelé várható eső, zápor. Pénteken kezdetben többfelé, később főként keleten valószínű eső, zápor, a késő délutáni, esti órákban a hegyekben havas eső, hó is lehet. Helyenként jelentősebb mennyiségű csapadék is lehullhat. Csütörtökön a délkeleti szél napközben a középső megyékben megélénkül, a Dél-Alföldön néhol erős széllökés is lehet, majd mérséklődik a légmozgás. Pénteken eleinte a Kisalföldön, majd fokozatosan másutt is északnyugatira fordul a szél, és több helyen megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 5 és 10 fok között alakul.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában