Helyi közélet

2016.02.24. 11:05

Ebben az évben is egyesül vers és zene

Debrecen - Az elmúlt esztendőben útjára indított versmegzenésítési pályázat iránt nagy az érdeklődés.

Debrecen - Az elmúlt esztendőben útjára indított versmegzenésítési pályázat iránt nagy az érdeklődés.

– A tavalyi versenyen azt tapasztaltuk, hogy a fiatalokat igenis érdekli a költészet – mondta Jantyik Zsolt, a Debreceni Művelődési Központ igazgatója a „Kedv, remények, trillák...” című versmegzenésítési pályázatról tartott keddi sajtótájékoztatón. Hozzátette, amíg az elmúlt évben csupán hajdú-bihariak indulhattak, idén már Szabolcs-Szatmár-Bereg és Békés megyéből is várják a jelentkezőket.

Kipróbálhatják magukat

Komolay Szabolcs, Debrecen alpolgármestere megjegyezte, napjainkban az olvasás ugyan háttérbe szorult, de a zene még mindig nagy jelentőséggel bír. Szerinte a különböző irodalmi művek zenei úton könnyebben fogyaszthatóvá válnak.

– Nagyon fontosnak tartom a kezdeményezést, hiszen arra sarkallja a fiatalokat, hogy kipróbálják magukat a különböző művészeti ágazatokban, egyúttal jobban megkedvelik ezeket – hangsúlyozta Ráckevei Anna, a Csokonai Nemzeti Színház igazgatója.

Mohos Péter megemlítette, a tavalyi versmegzenésítési pályázatot azért hozták létre, hogy méltóképpen megemlékezzenek a magyar költészet napjáról. A Debreceni Zenész Klub vezetőjétől megtudhattuk, a jelentkezési határidő egy hónap múlva zárul, a nevezők számát a tavalyi tizenhattal összevetve emelkedés állapítható meg. Zárszó gyanánt kiemelte, a Művelődési Központ a versenyen a megfelelő technikát biztosítja.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában