Helyi közélet

2016.02.03. 12:47

Búcsú Antal Gábortól

Nyírmártonfalva - Nyírmártonfalva községi önkormányzata volt polgármesterük emlékére.

Nyírmártonfalva - Nyírmártonfalva községi önkormányzata volt polgármesterük emlékére.

Mély fájdalommal, megtört szívvel tudatjuk, hogy Antal Gábor (1946-2016), Nyírmártonfalva település nyugalmazott polgármestere életének 69. esztendejében, 2016. január 31-én súlyos betegség után elhunyt.

Antal Gábor 1946. szeptember 28-án született Nyírmártonfalván. Egy egész település ismerte, becsülte, szerette. Fáradságos munkájával vívta ki ezt a megbecsülést. Egyszerű, tizenhárom gyermekes, kétkezi munkás családból származott, gyökereire mindig büszke volt. Mondhatjuk úgy, hogy sorsa kaptató-vállaló, az egyszeri szegény ember fiáéhoz hasonló… Talán épp ezért is érezte át igazán az itt élők hétköznapi gondját-baját, tudván sorsuk nehézségeit. Mint polgármesterhez, mint Emberhez bátran fordulhattak hozzá. Egész életében a település élhetőbbé tételéért, az itt lakó emberek boldogulásáért dolgozott. Tette ezt a volt Községi Tanács tanácselnökeként, majd 1990-től egészen nyugdíjba vonulásáig, mint a település első szabadon választott polgármestere.

Elismerések sora

Megbízatása alatt épült-szépült Nyírmártonfalva. A Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés tagjaként is tevékenykedett 1998-2006-ig. 1979-ben a Magyar Népköztársaság Minisztertanácsa kitüntetésben részesítette. Polgármesterként végzett eredményes munkájáért 1994-ben Köztársasági Elnöki Emléklapban részesült. Nyugdíjba vonulása után, 2008-ban „Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt” kitüntetést adományozott részére Magyarország Köztársasági Elnöke.

Nyugdíjas éveit családjának, unokáinak szentelte. Váratlanul jött súlyos betegsége elragadta Tőlük, Tőlünk. Fájó szívvel búcsúzunk. Szeretett kollégánktól – mint az önkormányzat saját halottjától – 2016. február 5-én (pénteken) 11 órakor veszünk végső búcsút a Nyírmártonfalvai Községi Köztemetőben.

Volt emberek.

Ha nincsenek is, vannak még. Csodák.

Nem téve semmit, nem akarva semmit,

hatnak tovább.

(Kosztolányi Dezső)

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában