Helyi közélet

2016.02.28. 20:30

A Habony-jelenség

<em>Az utóbbi időben a sokáig „illegalitásban” élő, azaz ismeretlen Habony Árpád neve hazánkban már-már fogalommá vált, annak ellenére, hogy valójában senki nem tudja, igazából ki ő, és mivel is foglalkozik.</em> Kenyeres Ilona írása.

Az utóbbi időben a sokáig „illegalitásban” élő, azaz ismeretlen Habony Árpád neve hazánkban már-már fogalommá vált, annak ellenére, hogy valójában senki nem tudja, igazából ki ő, és mivel is foglalkozik. Kenyeres Ilona írása.

A legfontosabb, amit eddig olvashattunk róla, az, hogy egy celebnek számító színésznő, egykori szépségkirálynő férje volt egy hétig, és most véletlenül az is kiderült, hogy ezt a világra- és egy életre -szóló lagzit annak idején a Szépművészeti Múzeumban tartották. Hát hol máshol? A múzeum igazgatója szerint érdekük, hogy jóban legyenek fontos emberekkel, akiknek a segítségével az intézmény előrébb juthat. Így aztán már az is érthető, hogy az egyik, Habonyhoz köthető cégnek 300 millió forint értékű műkincseket is kölcsönzött a múzeum. Ja, és el ne felejtsük, hősünk nagyon jóban van Andy Vajna kormánybiztos úrral is, ami ugye szintén nem hátrány manapság Magyarországon.

De hogy mi a munkája…? Egy időben cikkeztek még olyan fontos dolgokról is, mint Habony több százezret érő, bézs alapon kék mintás – szerintem inkább női kézbe való – Gucci táskájáról, majd arról is készült egy videó, hogy milyen jól mulatott egy ibizai luxusbárban. No meg még azt is megtudhattuk róla, hogy pár éve terepjárójából kiugorva a járdáról véletlenül a kocsija elé lépő idősebb házaspár férfi tagját leütötte, a feleséget pedig hasba rúgta.

Egyéb ténykedése nem nagyon ismert, és arról sem igen szólt még a fáma, hogy konkrétan milyen feladatokat is lát el a miniszterelnök személyes főtanácsadója titulussal elhíresült Habony. Így csak arra tudok gondolni, hogy bizonyára olyan titkos munkája van, amiről még saját maga sem tudhat. Vagy ha igen, akkor 150 évig nem beszélhet róla. Azt is mondhatnánk, hogy karitatív tevékenységet folytat ez a jóember, hiszen politikai tanácsadói feladatát állítólag ingyen végzi. Le a kalappal előtte, hogy ilyen jól be tudja osztani munkája ellenértékét… És végül álljon itt a Wikipédia bejegyzése, amely szerint: „Habony Árpád magyar vállalkozó, politikai tanácsadó, magyar kendó bajnok, Orbán Viktor személyes stratégiai főtanácsadója. A 2015-ös Befolyás-barométer szerint ő Magyarország 4. legbefolyásosabb személye.” No, akkor most már mindent tudunk…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában