Helyi közélet

2016.01.19. 13:34

Vaktöltények

<em>Bár a miniszterelnök gyorsan és félreérthetetlenül kitárazott, vagyis még azelőtt egyértelművé tette, hogy a kormány nem kacérkodik a kötelező sorkötelezettség visszaállításával, mielőtt a szemben álló felek kölcsönös kartácstűz alá vették volna egymást okosabbnál okosabb nyilatkozataikkal, azért néhány kövér lőporszem ráült a bajuszunkra</em>. Ratalics László írása.

Bár a miniszterelnök gyorsan és félreérthetetlenül kitárazott, vagyis még azelőtt egyértelművé tette, hogy a kormány nem kacérkodik a kötelező sorkötelezettség visszaállításával, mielőtt a szemben álló felek kölcsönös kartácstűz alá vették volna egymást okosabbnál okosabb nyilatkozataikkal, azért néhány kövér lőporszem ráült a bajuszunkra. Ratalics László írása.

Tudjuk jól, a házelnök szeret puffogni, célkeresztjébe vonni az egész világot, és néha tényleg olyan, mint akinek az idegei táncolnak a ravaszon. De nem Orbán Viktor: ő jéghideg, türelmes, csak a biztosra lő és halálosan.

De hagyjuk a szójátékok vaktöltényével való pisztolyozást, mert a lényeg az, hogy a fideszes megnyilatkozók szavaiból kitetszik: ha szükséges is volna erősíteni az ország önvédelmi képességeit, erre a sorkötelezettség most időszerűtlen, olyan fegyver, ami visszafelé sülne el. Több mint valószínű, hogy ez így van.

S bár a kötelező sorkötelezettség olyan eszköznek tűnik, amellyel legfeljebb hadiállapot idején érdemes élni, az idők szava kikényszerítheti, hogy az állam – korszerű módon – igenis vértezze fel háborús ismeretekkel az erre önkéntesen jelentkező állampolgárait. Mert békét nem elég csak az egyiknek akarni.

- Ratalics László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában