Helyi közélet

2016.01.25. 16:17

Újabb városi kitüntetéseket alapítottak

Hajdúböszörmény - A helyi roma önkormányzattal is újragondolta megállapodását az önkormányzat.

Hajdúböszörmény - A helyi roma önkormányzattal is újragondolta megállapodását az önkormányzat.

Újabb városi kitüntetések alapításának, adományozásának részleteit, feltételeit dolgozta ki a városi önkormányzat oktatási és művelődési bizottsága a január 21-ei képviselő-testületi ülésen. Adományoznak ezután egyebek között Hajdúböszörmény Ifjú Művésze kitüntetést, továbbá előjogokat biztosítanak a kitüntetettek számára. Ehhez kapcsolódó aktuális döntésük szerint a január 6-án elhunyt Csiha László díszpolgárt az önkormányzat saját halottjának tekinti, a temetés költségeit vállalja.

Eredménytelen pályázat

Módosítani indokolt a város a talajterhelési díj helyi szabályairól szóló önkormányzati rendeletét, ugyanis annak tartalmaznia kell – mérési lehetőség hiányában – az átalány megállapításának szempontjait, illetve a befizetéshez kapcsolódóan nyitott számla megnevezését és számát – tárgyalták meg a képviselők. Döntöttek arról is, hogy mivel a Polgári utcai Napsugár Óvoda vezetői beosztására kiírt pályázat eredménytelen lett, Varga Lászlóné jelenlegi intézményvezető-helyettest bízzák meg a pályázati eljárás eredményes lezártáig, legkésőbb július 30-ig.

2013 óta továbbra is a Városgazdálkodási Kft. (VG Kft.) látja el a helyi közvilágítás üzemeltetését – erről az előterjesztésről is határozatot hoztak. Az üzemeltető szerződése tavaly szeptember 30-án lejárt, de akkor a város közvilágításának energiatakarékos átalakítása elnevezésű pályázat lezártáig meghosszabbították. Különös tekintettel arra, hogy bár a beruházás sikeresen lezajlott, többször is üzemzavart észleltek. A pályázat során új, megbízható lámpatesteket építettek be, viszont a támogatás a korábbi biztosítékok és vezetékelés cseréjére nem vonatkozott. A meghibásodások zöme a földkábeles bekötéssel rendelkező hálózatok esetében jelentkezett, a passzív, elhasználódott rendszerekben. Az üzembiztonság érdekében a lámpaoszlopokban haladó vezetékeket ellenőrzik, szükség szerint cserélik.

Még egy évre

Az üzemeltetési javítási munkálatok ellátására az önkormányzat 2107-ig, 8,2 millió forint értékben megköti a szerződést a VG Kft.-vel.

HBN-BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában