Helyi közélet

2016.01.16. 14:05

Jobbik: kudarc a magáncsőd intézménye

Debrecen - A Jobbik módosítana a szerinte túl szigorú szabályozáson.

Debrecen - A Jobbik módosítana a szerinte túl szigorú szabályozáson.

A kormány által kidolgozott magáncsőd intézménye kudarcot vallott, hiszen az előzetes várakozásokkal szemben, a 20-30 ezer helyett csupán alig pár százan kívántak élni a lehetőséggel – jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján Ágoston Tibor, a Jobbik debreceni önkormányzati képviselője. A városatya szerint az ok, hogy a rendszer mechanizmusa „szinte áttekinthetetlenül bonyolult”, amellett túl szigorúak a feltételek is, így például csak olyanok léphetnek be, akiknek van vagyonuk és bevételük. A Jobbik lazítana a feltételeken, többek közt növelné a szabadon felhasználható jövedelem mértékét, és azt is kezdeményezi, hogy az adósok valóban csak a tartozásukat fizessék vissza a magáncsőd alatt. A megfelelő intézkedések megtételéig kilakoltatási moratóriumra van szükség – jelentette ki a politikus.

Ágoston Tibor azt is mondta, hogy az év végén bejelentett „csok 10+10” program ígéretesnek tűnik, ám napról napra derülnek ki az újabb szigorítások, ezért a Jobbik reménykedik abban, hogy a tervezet „nem csupán a sikerkommunikációról fog szólni, hanem tényleg a családok támogatására szolgál majd”.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában