Helyi közélet

2016.01.26. 17:30

Időjárás-jelentés - 2016. január 26.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:

Ciklonok alakítják Európa északnyugati felének időjárását. Áramlási rendszerükben dél felől enyhe levegő érkezik a térségbe. A gyakran változó felhőzet miatt esős és napos időszakok egyaránt előfordulnak, főként a reggeli órákban gyakori a köd is. A hőmérséklet csúcsértéke több fokkal az átlag fölött alakul, Skandináviában -5, +5, Nyugat-Európában 10, 17 fokig melegszik fel délutánra a levegő. Magasnyomású képződmények helyezkednek el a kontinens déli és keleti részén. A mediterrán országokban száraz, napos, enyhe idő jellemző, 12, 18 fokos maximum hőmérsékletekkel, míg Északkelet-Európában a legmagasabb hőmérséklet -15, -20 fok között alakul, és többfelé havazik. A Kárpát-medence a déli anticiklon peremén helyezkedik el, ködös és napos területek egyaránt előfordulnak, és szerda estig az időjárásban jelentős változás nem várható.

Várható időjárás az ország területén szerda estig:

A középső és keleti tájakon erősen felhős, párás, estétől sokfelé ködös idő várható, szerdán északkeleten maradhat legtovább ködös a levegő. A ködben szitálás, ónos szitálás előfordulhat, kezdetben északkeleten elszórtan kisebb eső, a határ mentén esetleg ónos eső is lehet. Éjszaka a Dunántúlon is több helyen köd képződik, majd napközben szakadozottabb lesz a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüt. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +2 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 2 és 8 fok között valószínű, a tartósabban napos részeken egy-két fokkal 10 fok fölé melegszik fel a levegő.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában