Helyi közélet

2016.01.13. 17:50

Időjárás-jelentés - 2016. január 13.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában

Több középpontú ciklonrendszer alakítja Európa északi felének időjárását, ennek hatására sok a felhő, többfelé csapadékos az idő. Északkelet-Európában havazás a jellemző, és a maximum hőmérsékletek többfelé -10 fok alatt maradnak. Magas nyomású képződmény helyezkedik el középpontjával Spanyolország fölött, enyhe, sokfelé napos időt hozva a Földközi-tenger térségébe. Napközben általában 13 és 20 fok között alakul a hőmérséklet. Csütörtök estig a Kárpát-medence időjárását zonális áramlás alakítja, majd csütörtök estétől egy mediterrán ciklonnal magasabb nedvességtartalmú levegő érkezik fölénk.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig

Szerda este, éjszaka szórványosan valószínű kisebb mennyiségű vegyes halmazállapotú csapadék: eső, havas eső, északon a hegyekben hó, északkeleten esetleg átmenetileg ónos eső is várható. Az éjszaka második felére megszűnik a csapadék, napközben csak északkeleten fordulhat elő elvétve hószállingózás. Csütörtökön késő estétől délnyugat felől újabb csapadékzóna érkezik; a Dunántúl nagyobb részén eső várható, ugyanakkor az Észak-Dunántúlon, a főváros térségében a kezdetben vegyes halmazállapotú csapadékot fokozatosan havazás váltja föl. A hajnali órákig a Sopron-Dunaújváros-Békéscsaba vonaltól északra erős lesz a nyugati szél, majd mérséklődik a légmozgás, és csütörtökön már csak helyenként élénkülhet meg a délire forduló szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 4 és 9 fok között valószínű.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában