Helyi közélet

2016.01.22. 13:28

Félni vagy nem félni…

<em>...ez itt a kérdés, nem a menekültkvóta! Mert kétezer migráns család az országban „szétdobva” fel sem tűnne senkinek, ha nem csapna hozzá a kormány ekkora csinnadrattát. De csap, mert az így keltett félelemhullám a malmára hajtja a vizet</em>. Sz. Fabók Ágnes írása.

...ez itt a kérdés, nem a menekültkvóta! Mert kétezer migráns család az országban „szétdobva” fel sem tűnne senkinek, ha nem csapna hozzá a kormány ekkora csinnadrattát. De csap, mert az így keltett félelemhullám a malmára hajtja a vizet. Sz. Fabók Ágnes írása.

Hiszen aki fél, annak beszűkülnek a gondolatai, s nem képes az őt közvetlenül érintő problémákkal – mint például az oktatás- vagy egészségügy – foglalkozni. Ha valaki figyel, az észreveheti, hogy amikor valamilyen súlyos belpolitikai gond van, akkor a központi hírcsatornából elkezdik egyre sűrűbben csöpögtetni a menekültüggyel foglalkozó híreket. Persze, korábban is mindig megvolt az épp aktuális figyelemelterelő téma. De az közel sem ártott annyit az adott ügynek, mint a migránsok ellen hangoló „hírhadjárat”. Ez ráadásul a szélsőségeseknek is kapóra jön, hiszen tudják, ha a félelem pislákoló parazsára csak egy kis olajat löttyintenek, máris lángra lobban Európa, egymás ellen fordul szomszéd és barát. Oszd meg és uralkodj! Ismerős? Ezért kellene kontinensünk minden politikusának belátni, félelemkeltés helyett közösen, higgadtan és következetesen kell dönteni a mostani helyzetben, amikor a jövőnk a tét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában