Helyi közélet

2016.01.18. 19:06

Fegyverbe, fegyverbe!

<em>Ezt már túltolják – jutott eszembe amikor azt hallottam, hogy a parlament fideszes elnöke, Kövér László katasztrofális hibának tartja a sorkötelezettség magyarországi eltörlését. Szerinte a terrorizmus és az illegális migrációval összefüggésben terjedő bizonytalanság miatt egyáltalán nem kizárt, hogy a nem túl távoli jövőben visszaállítják a sorkötelezettséget. Tessék? Mi van? Sorkatonaság jelen helyzetben?!</em> Orosz Csaba jegyzete.

Ezt már túltolják – jutott eszembe amikor azt hallottam, hogy a parlament fideszes elnöke, Kövér László katasztrofális hibának tartja a sorkötelezettség magyarországi eltörlését. Szerinte a terrorizmus és az illegális migrációval összefüggésben terjedő bizonytalanság miatt egyáltalán nem kizárt, hogy a nem túl távoli jövőben visszaállítják a sorkötelezettséget. Tessék? Mi van? Sorkatonaság jelen helyzetben?! Orosz Csaba jegyzete.

Eddig éppen arra volt büszke a Fidesz, a kormány, hogy a déli határra felhúzott kerítéssel megvédték az országot a menekültektől. Állításuk szerint azóta alig-alig jönnek hozzánk migránsok. Más ellenség pedig nem fenyeget. Akkor meg minek kellenének a sorkatonák? Kövér László amint ezeket a mondatokat kiejtette a száján, talán már meg is bánta, hiszen így folytatta: ha ma – anélkül, hogy jelentősen megváltozna a közgondolkodás – vissza akarnák állítani a sorkatonaságot, az erősítené a sorköteles fiatal férfiak elvándorlását azokba az országokba, ahol ezt még nem tennék meg. Kövér László a nők szerepéről megfogalmazott és Ákos által kiteljesített gondolatai után megint „nagy fába vágta a fejszéjét”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában