Helyi közélet

2016.01.08. 16:30

Egyelőre egyenlőtlen

<em>Emlékeznek még a Mátyás király mesék közül az okos lány történetére, amelyikben vinnie is kellett ajándékot, meg nem is? Na, kicsit ilyen érzésem van a CSOK-kal kapcsolatban. Hogy adnak is, meg nem is.</em> Sz. Fabók Ágnes jegyzete.

Emlékeznek még a Mátyás király mesék közül az okos lány történetére, amelyikben vinnie is kellett ajándékot, meg nem is? Na, kicsit ilyen érzésem van a CSOK-kal kapcsolatban. Hogy adnak is, meg nem is. Sz. Fabók Ágnes jegyzete.

Mert az szuper, hogy próbálják az embereket rávenni, hogy szaporodjanak és sokasodjanak a nemzet jövője érdekében, az viszont már kevésbé, hogy a CSOK feltételeit kicsit talán túl szűkre szabták. Személy szerint a legnagyobb problémám, hogy nem látom az egyéni elbírálás lehetőségét. Márpedig egy dunántúli, egy pesti és egy hajdú-bihari három gyerekes család bizony különböző lehetőségekkel indul a CSOK-ért. Mert ugyebár, ahol jók a munkalehetőségek, ott könnyebb teljesíteni a feltételeket – folyamatos munkaviszony, köztartozásmentesség stb. –, azzal szemben, ahol csak a közmunka az egyetlen lehetőség, amit – jelen állás szerint – nem számítanak be. Hogy érvényesül akkor az egyenlőség elve?! Értem én, hogy ezekkel a szabályokkal a megélhetési gyermekvállalókat akarják kiszorítani, csak velük együtt a tisztességes családok jelentős részét is hátrányba hozzák, akikre valóban lehetne a nemzet jövőjét alapozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában