Helyi közélet

2016.01.22. 12:45

Debreceni segítséggel fejeződhet be a salánki óvoda

Debrecen - Több mint 11 millió forintnyi adomány gyűlt össze Debrecen Bálján.

Debrecen - Több mint 11 millió forintnyi adomány gyűlt össze Debrecen Bálján.

Múlt héten szombaton tartották a város bálját, ahol egy jótékonysági gyűjtés keretében lehetett felajánlásokat tenni a kárpátaljai Salánk község óvodájának bővítésére.

A várakozást felülmúlták

A gyűjtés eredményéről közös sajtótájékoztatón számolt be Papp László debreceni és Aljohin Viktor salánki polgármester. Papp László beszédében hangsúlyozta, az előzetes várakozásokat jóval felülmúlva, 11 millió forint felajánlás érkezett. Ezzel az összeggel és a már korábban Debrecen városa által támogatásként nyújtott 21 millió forinttal, plusz Salánk saját ráfordításaival már ebben az évben befejeződhet az óvoda bővítése. A polgármester hangoztatta, mennyire büszke a városra és arra, hogy a cívisek láthatólag nem hagyják sorsukra a határon túli magyarságot.

Az óvoda egy üzenet

Ezt követően a salánki gyerekek egy kis videó üzenetben köszönték meg a felajánlásokat, majd Aljohin Viktor érzelmekkel teli beszédben méltatta a kezdeményezést és a két település összefogását. Az elöljáró elmondta: legyen a salánki óvoda felújítása üzenet minden határon túli magyar számára, hogy az anyaország előbb-utóbb meghallja mindenki szavát.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában