Helyi közélet

2016.01.25. 07:50

Bevállalnál egy gyógyszertesztet?

Debrecen - Ahhoz hasonló gyógyszertesztet, amely Franciaországban tragédiához vezetett, itthon is végeznek, többek közt Debrecenben. Korábban a <a href="http://www.haon.hu/debreceni-gyogyszerkiserletek-itt-is-megtortenhet-a-baj/2992275" target="_blank">Klinikai Központ szakemberét kérdeztük</a> a dologról, most arra voltunk kíváncsiak, hogy mi az utca emberének a véleménye.

Debrecen - Ahhoz hasonló gyógyszertesztet, amely Franciaországban tragédiához vezetett, itthon is végeznek, többek közt Debrecenben. Korábban a Klinikai Központ szakemberét kérdeztük a dologról, most arra voltunk kíváncsiak, hogy mi az utca emberének a véleménye.– Ha nem lennék beteg, magamtól biztos nem vennék részt ilyesmiben. Az más, ha a rák ellenszerét feltalálnák, és rajtam próbálnák ki. De ha egészséges lennék, csak a pénz miatt akkor sem vállalnám. Az egészségem sokkal fontosabb az anyagiaknál – osztotta meg velünk Nagy Fanni Vivien.

– Nem, mert rendkívül kockázatosnak tartom. Amennyiben csak hatóanyagot tesztelnének, akkor talán fontolóra venném – nyilatkozott portálunknak Barta Dóra.

Szabó Józsefnek van olyan ismerősöse, aki leukémiás, és kísérleti gyógyszert használ, szerencsére neki nagyon bevált. Amennyiben olyan orvosság felfedezésében működhetne közre, ami rajta kívül másokon is segíthet, nem sokat gondolkozna rajta.

– Attól is függ, milyen volna az a tesztelés. Ha ez lenne az utolsó lehetőségem a gyógyulásra, akkor belevágnék, mert nem vagyok az a feladós típus – mondta Teremi Luca Anna.

Turuczkai Kata mivel nem pártolja az ilyesmit, így nincs az a pénz, amiért rá tudná bárki is venni, hogy belevágjon a programba. Még a gondolattól is idegenkedik, hogy rajta kísérletezgessenek.

– Mivel kíváncsi lennék, hat-e a gyógyszer, és ráadásul adott a lehetőség, hogy ezzel a többi embernek is segíthetek, önként vállalnám a tesztet – vélekedik Kapás József.

HBN-MSZ | Fotó: Derencsényi István


Debrecen - A nagyon szigorú szabályok betartásával megelőzhető a tragédia.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában