Helyi közélet

2016.01.22. 07:39

Ajtócserét ígért az idős házaspárnak, majd lelépett az előleggel

Debrecen - A rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást a 40 éves férfi ellen, aki csúnyán becsapott egy idős házaspárt Debrecenben.

Debrecen - A rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást a 40 éves férfi ellen, aki csúnyán becsapott egy idős házaspárt Debrecenben.

A Debreceni Rendőrkapitányság csalás megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást B. János 40 éves monostorpályi lakossal szemben.

A nyomozás adatai szerint a férfi 2015. augusztus 8-án egy debreceni, Poroszlay úti társasház felújítása során kétszer is felkeresett egy ott lakó idős férfit azzal az indokkal, hogy a régi bejárati ajtót kicserélné egy újra. Pár nappal később a gyanúsított ismét megjelent a 74 éves férfi lakásán, akinek egy újságban megmutatta a választható műanyag nyílászárókat. A sértett és felesége kiválasztott egy ajtót, amelyért B. János 65.000 Forint előleget kért a házaspártól. A 40 éves férfi az idős házaspárral úgy egyezett meg, hogy 2015. szeptember 10-ig elvégzi a munkát, ami azonban határidőre nem készült el. A sértett ezután többször kereste telefonon B. Jánost, aki először betegségre hivatkozott, majd azzal hitegette a sértettet, hogy a műanyag ajtó már készen van, csak eddig nem tudott érte menni a raktárba, s két hét haladékot kért. Egy idő után a folyton ígérgető férfi elérhetetlenné vált.

A bácsi a bűncselekményről 2015. november 2-án tett feljelentést a Debreceni Rendőrkapitányságon. A nyomozók az ügyben adatgyűjtést és tanúkihallgatásokat végeztek, majd a beszerzett információk alapján gyanúsítottként hallgatták ki a 40 éves B. Jánost, aki elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A rendőrség a férfival szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte, és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

- police.hu -


Az elmúlt 24 óra intézkedései számokban

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában 4 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül 1 súlyos, míg 3 könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 10 személyt fogott el, akik közül 6 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 4 főt pedig a velük szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 15 személyt állítottak elő, köztük 8 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 7 esetben történt.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában