Helyi közélet

2016.01.14. 12:18

A Keszeg utcában is szeretnének fényben járni

Debrecen - A debreceni polgároknak nem kell fizetniük a közvilágítás kiépítéséért.

Debrecen - A debreceni polgároknak nem kell fizetniük a közvilágítás kiépítéséért.

Közvilágítást szeretne az a nyolc család, melyek november közepén költöztek a Szabadságtelepre, a Keszeg utcába, ami egy magán­út. Az erről szóló levél írója arról számolt be szerkesztőségünknek, hogy először az E-On-hoz fordultak kérésükkel, ahonnan azt a választ kapták, keressék az önkormányzatot.

A lakóknak ingyenes

Mi ezt megtettük, ahol azt közölték, hogy Debrecen költségvetésében minden évben elkülönítenek pénzt a közvilágítás bővítésére, fejlesztésére. Az, hogy ebből mely utcák kerülnek sorra, a területileg illetékes önkormányzati képviselők javaslatai alapján áll össze. A listát általában minden év első negyedévében, az új éves költségvetés elfogadása után frissítik.

Az önerős útépítéssel ellentétben a közvilágítás kiépítéséhez, felújításához az érintett utca lakóinak nem kell anyagilag hozzájárulniuk. Kovács Istvántól, a Keszeg utca önkormányzati képviselőjétől úgy tudjuk, hogy ez a magánutakra is érvényes. Az erre vonatkozó kérvényt nem szükséges valamennyi lakónak aláírnia.

HBN–OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában