Helyi közélet

2016.01.31. 18:50

"A blökik is megérdemlik a szabadságot"

Debrecen - Megkértük a debrecenieket, mondják el a véleményüket a kutyák láncon tartásáról.

Debrecen - Megkértük a debrecenieket, mondják el a véleményüket a kutyák láncon tartásáról.

– Van három kutyám, abszolút elítélem azt, aki láncon tartja a kutyát. Kennelt kell építeni nekik a kikötözés helyett – ismertette álláspontját kérdésünkre Kovács Dóra.

– Nem értek egyet a kutyák kikötözésével. Mi is tartunk otthon kettőt, nincsenek láncon. A blökik is megérdemlik a szabadságot, ráadásul nagy a mozgásigényük – hangsúlyozta Ungai László.

Tiszai Bence szerint nem éppen a leghelyesebb láncon tartani a kutyákat, amelyik veszélyes az emberre, azt viszont ki kell kötni.

– A veszélyes kutyákat érdemesebb talán kikötni, de nem túl hosszú ideig, mert az káros rájuk nézve – vélekedett érdeklődésünkre Galvácsy Gergely.

Novotni Márton ellenzi és durvának találja a kutyák láncon tartását, szerinte sokkal jobb megoldás elkeríteni nekik egy kis részt és ott szabadon tartani az ebeket.

– Ne tartsuk láncon őket, ők az ember legjobb barátai és ugyanúgy szeretetre, törődésre van szükségük, mint nekünk! – mondta munkatársunknak Storcz Laura.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában