Helyi közélet

2015.12.09. 13:48

Szükség van mezőgazdasági szakemberekre

Debrecen - A duális oktatás a mezőgazdasági területen is nagy hangsúlyt kap.

Debrecen - A duális oktatás a mezőgazdasági területen is nagy hangsúlyt kap.

– Tudáshiány és generációváltás jellemzi a mezőgazdasági területet: a negyven év felettiek több mint hatvan százalékban vannak jelen, ezért szükség van új, fiatal agrárszakemberekre. Az Agrártudományi Egyetemen tanulók a talajtól az élelmiszerig átfogóan szerezhetnek ismereteket és elsajátíthatják az agrárrendszerben való gondolkodást – mondta Dr. Komlósi István, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar dékánja a szerdai nyílt napon. A dékán hozzátette, a gyakorlati oktatás kiemelt szerepet kap, tizenöt kihelyezett létesítményben – Karcagtól Kisvárdáig – tanulhatnak a hallgatók. Ezek olyan vállalatok, ahol kézzelfogható tudásra tehetnek szert az elméleti oktatás mellett.

A középiskolások számára Dr. Juhász Csaba oktatási dékánhelyettes mutatta be a szakokat, valamint a nyílt nap során tanácsot kaphattak a felvételi eljárásról is. A Debreceni Egyetem a mezőgazdaságtudomány területén is kiemelkedő, világviszonylatban a kétszáz legjobb egyetem között szerepel. A szakmák elsajátítását külföldi tanulmányi lehetőségek és ösztöndíjak is segítik.

HBN ​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában