Helyi közélet

2015.12.21. 09:42

Sün Barnabás veletek készül a karácsonyra!

Debrecen - Sün Barnabás újabb kalandokat ígérve érkezett a gyerekekhez.

Debrecen - Sün Barnabás újabb kalandokat ígérve érkezett a gyerekekhez.

A Hajdú-bihari Napló foglalkoztató gyermekmagazinjának téli számát már a kezükben tarthatják az olvasók. A magazin felélesztésével azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy érdeklődő, olvasó gyerekeket „neveljünk”, ezért született meg pár éve a kedves és kíváncsi Sün Barnabás figurája. A tüskés állatka immár minden évszakban az óvodások és kisiskolások barátja, aki meg van győződve róla, hogy a rajzolás, a játék, az észtekergetés és az olvasás nemcsak hasznos, hanem kellemes is! A Sün Barnabás tele van színezővel, fejtörőkkel, amelyek helyes megfejtéseinek beküldőit évszakról évszakra izgalmas ajándékokkal díjazzuk. Erősen motiváljuk tehát a kicsiket a feladatok megoldására, és a pályázatokon való részvételre. ​

Aktuális könyvsarkunk vendége Fésűs Éva írónő, őt a magazinban arról faggatjuk, hogy kinek a „felelőssége” ma a gyermekek irodalommal (nem pusztán a tantárgy, hanem az olvasás) való megismertetése, az olvasóvá való nevelés. Az írónő kiemelte, hogy minden gyerek az iskolában ismeri meg a betűket és tanul meg olvasni, de hogy olvasni szeressen is, az már a szülei, az egész családjának a felelőssége. Attól függ, szellemileg mennyire igényesek otthon, ők maguk mutatnak-e példát, rávezetik-e a gyereket a könyvek és az egész irodalom szeretetére, mert az nem lehet feladat, csak örömforrás, ami magától jelentkezik, és egy életen át is megmarad.

Akkoriban, amikor Fésűs Éva gyerek volt, még csak a nagymama meséje segített abban, hogy kinyíljon a fantáziája, maga elé képzelje a történetet és annak szereplőit, ezáltal varázslatos képzelőerőre tegyen szert. Akkor, amikor ő is írni kezdett, a Magyar Rádió segítette a gyerekekhez a műveit. Ezzel azt szeretnénk érzékeltetni, amit az írónő is kiemelt: amelyik gyerek sokat néz tévét, az nem teszi lehetővé önmagának, hogy elképzelje a hallottakat. Ezért olyannyira fontos, hogy olvassunk, olvassunk, olvassunk!

A Sün Barnabás gyermekmagazin szerkesztői büszkék arra, hogy az olvasás élményét is megadhatják a gyerekeknek. A magazin szövegei – kivéve a vendég szerzők verseit –kivétel nélkül munkatársunk fantáziájának szüleményei, és persze Sün Barnabás ösztönzésének az eredménye. Kedves gyerekek! Kérjétek a karácsonyfa alá a sünis magazint, érdemes!

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában