Helyi közélet

2015.12.22. 16:18

Még kérdéses a Bartók terem sorsa

Debrecen - A város a szakértői anyag elkészültére vár, Boros József felújíttatná; ha az övé lenne.

Debrecen - A város a szakértői anyag elkészültére vár, Boros József felújíttatná; ha az övé lenne.

Fájdalmas feladatot kapott néhány debreceni zenei intézmény; döntsék el, hova kerüljön a zongora Debrecen emblematikus jelentőségű hangversenyterméből, mert ott többé már nem lesz rá szükség…” – írta a Naplónak küldött levelében Molnár Zsolt olvasónk.

Meg kell óvni

A polgármesteri hivatal válaszából kiderült, hogy a városvezetés novemberi döntése értelmében a Bartók teremben található Steinway hangversenyzongorát átmenetileg a Zeneművészeti Kar használatába adják. A hangszert azért viszik át a kar Liszt termébe, mert a Bartók teremben nincs fűtés, a hideg, nyirkos levegő pedig veszélyezteti a zongora állagát. A Zeneművészeti Kar a Kodály Filharmonikusok számára átmenetileg és ingyen biztosít egy szintén Steinway zongorát próbatermi használatra. A Bartók terem eladásával kapcsolatos tárgyalások folytatásához a város egy független igazságügyi szakértői vélemény elkészültére vár.

A funkciója maradna

Boros József, a Hotel Aranybika tulajdonosa a Naplónak azt mondta, hogy ha megvehetné, akkor felújíttatná, és a funkcióját is megőrizné a Bartók Teremnek.

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában