Helyi közélet

2015.12.03. 13:08

Gyűjtés indult Böjte atya gyermekotthonainak

Debrecen - Az adomány ajándék adónak, s a kapónak is.

Debrecen - Az adomány ajándék adónak, s a kapónak is.

– Minden másféle örömnél szebb, tisztább, felemelőbb jónak lenni, jót tenni, szeretetből irgalmasságot gyakorolni a bajban lévőkkel – írta egy korábbi karácsony előtti fohászában Böjte Csaba. Ezt a különleges örömöt bárki megtapasztalhatja, a ferences rendi szerzetes gyermekotthonaiban élők számára szervez adománygyűjtést december 17-ig a Halápon a Gyermekekért Közhasznú Egyesület.

– Évek óta igyekszünk támogatni a gyergyószárhegyi gyermekotthont és jobbá tenni a gyergyói medencében élő több mint háromszáz gyerek mindennapjait – tájékoztatott az egyesület elnöke, aki a Megtestesülés Plébániával közösen szervezte meg a Légy valaki angyalkája nevű programot. Ennek keretében a december 5-én 16 órától a kerekestelepi fürdő éttermében tölthetnek el egy mozgalmas délutánt az erdélyi gyerekek jótevőikkel. A rendezvényen fellép és táncba hív a Debreceni Népi Együttes Szarkalábas csoportja, valamint a Line Dance Club, tartanak kézműves foglalkozásokat és ha elég hangos az ünnepi hívogató ének, ahhoz, hogy meghallja a Mikulás, akár még a nagyszakállú is betoppanhat. A tartós élelmiszer-felajánlásokkal kapcsolatban bővebb információ Berekméri Dalmától (20/343-3467) és Pécsi Józseftől (30/644-2971) kérhető.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában