Helyi közélet

2015.12.29. 12:43

Szilveszteri wellness: hotelben durrantjuk az éjféli pezsgőt

Hajdú-Bihar - Megyénkben is mind többen töltik szállodában az ünnepeket.

Hajdú-Bihar - Megyénkben is mind többen töltik szállodában az ünnepeket.

Néhány szoba volt még kiadó a karácsonyi és az év végi hosszú hétvégére, amikor a múlt hét elején a debreceni Hotel Aranybika és a Hotel Óbester foglaltságáról érdeklődtünk; Szarvas Éva Lídia igazgató azonban biztos volt abban, hogy ez a néhány is betelik, sőt mint mondta, a Hotel Óbesterben már gondot okoz, hogy többen jönnének, mint amennyi a hely. Főként magyar, illetve szilveszterre nagyon sok román vendéget várnak.

Több hazai vendég

– Mind jellemzőbb, hogy családok itt töltik a karácsonyt vagy a szilvesztert. Sokszor több baráti család együtt jön, 2-3 szobát foglalnak egyszerre. Az is egyre gyakrabban fordul elő, hogy külföldön dolgozó magyarok hazajönnek az ünnepre, és itt találkoznak szeretteikkel – számolt be róla a szállodaigazgató.

Az elmúlt évek tendenciájáról azt mondta, egyre több éjszakát töltenek a vendégek a hotelekben és mind több köztük a belföldi, gyerekes család. Persze, a szállodáknak is rendre újítani kell programjaikat, idén például december 30-án az Óbesterben disznótorral várják a vendégeket.

Karácsonyra telített a ház, szilveszterre éppen van még néhány szoba, de 95 százalékos a foglaltság – tudtuk meg Kelemen Bálinttól, a hajdúszoboszlói Hotel Atlantis értékesítési és marketing igazgatójától. – Pár éves trend, hogy felfedezik az emberek a hotelben karácsonyozást; családok, baráti társaságok jönnek, akár 3-4-5 szobát is lefoglalnak egyszerre. Sőt, mi mostanra előbb értékesítjük a karácsonyi csomagjainkat, sokan már novemberben foglalják ezeket, hamarabb gondolva a karácsonyra, mint az óévbúcsúztatóra. Szinte minden vendégünk belföldi ezen időszakban, szilveszterkor Romániából érkezők is igénybe veszik szolgáltatásainkat.

Hamarabb foglalnak

Az összes szobát lefoglalták a szoboszlói Mátyás Király Gyógy- és Wellness Hotelben karácsonyra, szilveszterre, sőt a két ünnep között is; elsősorban hazai, az év végén román vendégek is.

– Az elmúlt évekhez képest annyi a változás, hogy az emberek hamarabb foglalnak, a szilveszterünk már egy hónapja betelt – mondta el Rideg Csaba szállodaigazgató. – Úgy tapasztaljuk, kevésbé a programok miatt jönnek, inkább magát a szállodát keresik a vendégeink, 80 százalékuk visszatérő. Természetesen az árainkkal is versenyképesek vagyunk, de a karácsonyi és szilveszteri csomagoknál elsősorban nem azt keresik az emberek, hogy olcsó legyen. Hozzánk a meghitt karácsonyozásért, emellett a wellness- és a gasztronómiai kínálatunkért jönnek a vendégek.

HBN–SzT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában