2015.12.09. 15:28
A nap receptje: Hangyaboly
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Egy kis édesség a téli estékre.
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Egy kis édesség a téli estékre.
Recept: Hangyaboly
Hozzávalók: 6 tojássárgája, 25 deka margarin, 25 deka porcukor, 1/2 deci rum, 25 deka liszt, 1 cs sütőpor, 6 darab tojásfehérje, 1 cs tortadara , 10 deka étcsokoládé, pirított mandulapehely
Elkészítés: A tojások sárgáját a cukorral és margarinnal habosra kikeverjük. Majd hozzáadjuk a rumot, a lisztes sütőport és a fehérje felvert habját. Óvatosan összekeverjük, hozzáöntjük a csokidarát, és margarinnal kikent őzgerincformába tesszük. Ebből a mennyiségből két darab őzgerinc lesz. 180 fokon megsütjük. Amikor kihűl, csokival leöntjük és pirított mandulaszirommal meghintjük.