Helyi közélet

2015.12.09. 15:28

A nap receptje: Hangyaboly

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Egy kis édesség a téli estékre.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Egy kis édesség a téli estékre.

Recept: Hangyaboly

  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Nehézség: könnyű
  • Hozzávalók: 6 tojássárgája, 25 deka margarin, 25 deka porcukor, 1/2 deci rum, 25 deka liszt, 1 cs sütőpor, 6 darab tojásfehérje, 1 cs tortadara , 10 deka étcsokoládé, pirított mandulapehely

    Elkészítés: A tojások sárgáját a cukorral és margarinnal habosra kikeverjük. Majd hozzáadjuk a rumot, a lisztes sütőport és a fehérje felvert habját. Óvatosan összekeverjük, hozzáöntjük a csokidarát, és margarinnal kikent őzgerincformába tesszük. Ebből a mennyiségből két darab őzgerinc lesz. 180 fokon megsütjük. Amikor kihűl, csokival leöntjük és pirított mandulaszirommal meghintjük.


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában