Helyi közélet

2015.12.05. 14:00

A Fidesz elutasítja azt, hogy migránsokat kelljen letelepíteni Magyarországon

Debrecen – A migránsok befogadásáról szóló kötelező kvótarendelkezések jogszerűtlenek és nem megoldják, hanem kiterjesztik a problémát – jelentette ki Kósa Lajos szombati debreceni sajtótájékoztatóján.

Debrecen – A migránsok befogadásáról szóló kötelező kvótarendelkezések jogszerűtlenek és nem megoldják, hanem kiterjesztik a problémát – jelentette ki Kósa Lajos szombati debreceni sajtótájékoztatóján.

A Fidesz parlamenti frakciójának vezetője azt monda: a kötelező kvóta rossz eszköz, mert nem erről kellene beszélni az Európai Unióban, hanem arról, hogy miként segítsünk a helyzet kezelésében ott, ahonnan az emberek elindulnak.

– Az Európai Unióban senki, sem Brüsszel, sem Berlin nem veheti át egy tagország azon jogát, hogy eldöntse, állampolgárai kikkel akarnak együtt élni az országukban. A kötelező kvóta ráadásul kvázi meghívó a többi, uniós tagállamba vágyó külföldinek, illetve a családegyesítés uniós jogintézménye révén öt éven belül mintegy 130 ezer migránst kellene letelepíteni Magyarországon – közölte az országgyűlési képviselő, aki szerint ez több okból aggályos. Egyrészt, bár az uniós tagállamok nem jelölik meg statisztikáikban a bűnelkövetők etnikai hovatartozását, a svéd, belga, holland, stb. hatóságok nem cáfolják a különféle szervezetek arról szóló jelentéseit, hogy a bevándorlók által emelkedik a bűnesetek száma. Másfelől a kulturális-társadalmi eltérések miatt a migráció veszélyt jelent az európai civilizációra, hiszen a migránsok közösségeikben a saját és nem az európai normák betartását igénylik – hangsúlyozta.

Hozzátette: ma már azt is tudjuk, hogy a párizsi terrortámadás egyik kitervelője járt Magyarországon. Bizonyított, hogy a migránsok ellenőrizetlen európai mozgása növeli a terrorveszélyt. Mindez akkor is tény – emelte ki –, ha Soros György és az uniós baloldali pártok tagadják.

A debreceni menekülttáborról elmondta: a befogadó állomás jelenleg üres és december közepére intézményileg is megszűnik.

HBN–RaL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában