Helyi közélet

2015.11.03. 18:00

Új gyermekotthon és lakásotthonok épültek Komádiban

Komádi - Amint a használatbavételi engedély meglesz, beköltözhetnek a gyerekek.

Komádi - Amint a használatbavételi engedély meglesz, beköltözhetnek a gyerekek.

Nagy létszámú gyermekotthon kiváltása címén sikerrel pályázott a Hajdú-Bihar Megyei Intézményfenntartó Központ​, ezért 300 milliós beruházás keretében 48 férőhelyes gyermekotthonra és két lakásotthonra sikerült kiváltani a korábbi, komádi állami tanyai internátusnak létesült épületet, amelyben ma még 96 állami gondozott gyermek él. Ők majdnem mindannyian, ha az új épületnek meglesz a használatbevételi engedélye, be is költözhetnek új otthonukba; két, kisebb méretű lakásotthonban viszont még maradnak gyerekek – hallottuk a keddi kulcsátadó ünnepségen.

55 új munkahely

Egy éve tették le az új gyermekotthon és a két lakásotthon alapkövét a településen, a hatalmas munka eredményét kedden szemlélhették meg ünnepélyes keretek között, Balogh Sándor lelkipásztor áldása, és a beköltöző gyerekek műsora kíséretében. Szekeres Pál, az EMMI miniszteri biztosa úgy fogalmazott, hogy „süssön rátok a nap, éljetek a lehetőséggel!”, és kiemelte, hogy a gyermeknevelés nehéz misszió, de ha a szeretet és a törődés megvan a nevelők részéről, akkor az efféle építő projektek is jól működnek. – Bárhonnan is nézzük, a jövő a gyermek, ezért legjobb, ha befektetünk a jövőbe. A kormány törekvése olyan közegbe juttatni a kicsiket, amely ki tudja küszöbölni azt a hátrányt, amit családi okok miatt kezdetben elszenvedtek – folytatta a biztos. Hozzátette, szimbolikus jelentősége van annak, hogy Komádiban van az intézmény, amely város maga is nehéz sorsú település volt.

Befogadó település

Tóth Ferenc, Komádi első embere hangsúlyozta, hogy a hatezer lelkes helységben minden új munkahelynek örülnek, s a települést befogadónak nevezte, mert sok nehéz sorsú ember talál otthonra benne. A polgármester mesélt a régi gyermekotthonról is, amely mint tanyasi iskola és internátus sokak emlékezetében él, és hozzáépült az akkori nagyközség életéhez. Az új létesítmény kulcsait Bátori Zsolt főigazgató (Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság), Dr.Verdó György és Hídvégi Zoltán igazgatók vették át, majd körbekalauzolták a vendégeket.

HBN-BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában