Helyi közélet

2015.11.07. 11:48

Rossz állapotú mellékutakra jutott pénz

Hajdú-Bihar - A rekonstrukció közel egymilliárdos költségét uniós forrásból fedezték.

Hajdú-Bihar - A rekonstrukció közel egymilliárdos költségét uniós forrásból fedezték.

Mintegy nyolc kilométernyi alsórendű út újult meg Hajdú-Biharban – tájékoztatta szerkesztőségünket a Magyar Közút. A Tiszacsege és Debrecen közötti 3316-os út 2,4 kilométeres szakasza 211 millió forintból készült el, amely Balmazújváros belterületét is érintette. A felújítás során megerősítették a burkolatot, a városon belül pedig egy zebra melletti járdaszigetet is meghosszabbítottak.

Szintén a település belterületi részét érinti a 3321-es jelű, Balmazújvárost Hajdúszoboszlóval összekötő út 1,8 kilométeres szakaszának rekonstrukciója, erre 158 millió forintot fordítottak.

A megyeszékhely és Létavértes között ingázók is jobb úton haladhatnak egy közel 4 kilométeres szakaszon. A 4814-es úton korszerűsített szakasz Debrecen külterületén található, hat autóbusz­öblöt újítottak fel. A vízelvezetés érdekében az árkokat és az átereszeket kitisztították. Több szakaszon kiemelt szegélyt építettek be. A felújított pályára új útburkolati jelzéseket festettek fel, a jelzőtáblákat kicserélték és új optikai vezető oszlopokat is elhelyeztek. A munkákra 588 millió forintot fordítottak. A Magyar Közút közlése szerint az érintett útszakaszokra öt éven át kiemelt figyelmet fordítanak.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában