Helyi közélet

2015.11.30. 16:26

Művésztanárra emlékeztek Szoboszlón

Hajdúszoboszló, Debrecen - Fekete Borbála munkássága megyénk három településhez is kapcsolódott.

Hajdúszoboszló, Debrecen - Fekete Borbála munkássága megyénk három településhez is kapcsolódott.

Harmadik alkalommal adták át a Fekete Bori-díjat a fürdővárosban. Ezúttal két művésztanár: Török Anikó Medgyessy Ferenc-díjas festőművész és Garancsi Borbála festőművész vehette át az elismerést.

A Fekete Borbála Alapítvány által létrehozott díj művészi, erkölcsi és anyagi alapját az a közel ötven képzőművész alkotása tette lehetővé, akik négy évvel ezelőtt felajánlották munkáikat a díj létrehozásához, a költségek fedezéséhez.

A díjátadó kiállításmegnyitón Holoda Attila, a város alpolgármestere köszöntötte a művészeket és az érdeklődő közönséget. Elismeréssel szólt arról az együttműködésről, amely Fekete Borbála emlékének megőrzése, művészi és pedagógiai munkájának továbbörökítése érdekében létrejött Szentpéterszeg, Hajdúszoboszló és Debrecen között. Élete során ezeken a településeken élt és dolgozott Fekete Borbála. Huszonkét évvel ezelőtt bekövetkezett haláláig utolsó munkahelyén, a Debreceni Kölcsey Ferenc Tanárképző Főiskolán tanított docensként.

A két díjazott művész emlékező és köszönő szavai után Palotai Erzsébet festőművész nyitotta meg a kiállítást, amely december 13-ig tekinthető meg a Kulturális Központban.

HBN–TÉ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában