Helyi közélet

2015.11.25. 17:28

Istennek mindenre van szava

Debrecen - Társadalmi kérdésekre bibliai válaszokat adnak a kávéházi diskurzusok előadói.

Debrecen - Társadalmi kérdésekre bibliai válaszokat adnak a kávéházi diskurzusok előadói.

Vallás, erőszak, megbékélés a címmel tartja a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség soros előadását december 15-én a templom mögötti kávézóban. Az ingyenes rendezvénysorozat második alkalmán a migrációs folyamatok megértésének bibliai-teológiai szempontjairól hallhatnak az érdeklődők. A fogalmak tisztázásában nyújt segítséget Dr. Hodossy-Takács Előd, aki a vallási és a migráció kapcsán felmerülő elgondolásokról, definíciókról beszél majd, illetve az iszlám és a keresztény vallás összehasonlítása is szóba kerül.

A Kávéházi estéken társadalmi problémákra reflektálnak az előadók teológia szempontból, mert Istennek van szava minden egyes élethelyzetünkre – írják az esemény meghívójában. Januártól további társadalmi kérdések kerülnek majd terítékre, az interaktív előadások megtartására azonban az egyháziak mellett világi előadókat is szeretnének meghívni a szervezők.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában