Helyi közélet

2015.11.19. 09:59

Az idős, tanyán élő emberek biztonságát ellenőrizték

Debrecen - A rendőrök 2015. november 18-án ismét ellenőrzéseket tartottak a város külterületein.

Debrecen - A rendőrök 2015. november 18-án ismét ellenőrzéseket tartottak a város külterületein.

Megyeszerte kiemelt figyelmet fordít a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a nehezen megközelíthető külterületeken, tanyákon élőkre – különösen az idős, egyedül élő emberekre –, akik a hideg időben fokozott veszélynek vannak kitéve.

A rendőrök a polgárőrökkel, tanyagondnokokkal és más társszervekkel folyamatosan és visszatérően ellenőrzik azokat a külterületi helyeket, ahol egyedülálló, vagy idős emberek élnek. A rendőrök azt vizsgálják, hogy az ott élők biztonsággal el tudják-e látni magukat, és hogy koruk, egészségi állapotuk, vagyoni helyzetük lehetővé teszi-e a lakásuk megfelelő befűtését.

Az ellenőrzések során arról érdeklődnek az ott lakóktól, hogy van-e bármire szükségük, rendelkeznek-e megfelelő mennyiségű tüzelővel és ismerik-e a központi segélyhívó számokat, valamint az áldozattá válás elkerülése érdekében bűnmegelőzési szórólapot is osztanak.

Amennyiben a rendőrök segítséget igénylő személlyel találkoznak, akkor azt jelzik a velük kapcsolatban álló helyi önkormányzat, szociális ellátást biztosító intézmények felé.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a hideg időjárásra tekintettel kéri a lakosságot, hogy amennyiben fűtetlen lakásban élő, beteg, idős, vagy egyéb okból segítségre szoruló személyről tudnak, vagy olyanról, aki más körülmények miatt nem tudja lakása fűthetőségét megoldani, hívják a 107-es, vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét, illetve szükség esetén értesítsék a mentőszolgálatot a 104-es telefonszámon.

Tegyünk közösen azért, hogy senki ne legyen a hideg idő áldozata!

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában