Helyi közélet

2015.10.02. 16:23

Még sorkatonaként adott először vért, a mai volt a százötödik alkalom

Debrecen - Bay László 1973 óta rendszeres véradó, pénteken 105. alkalommal nyújtotta karját, éppen a Napló-székházban.

Debrecen - Bay László 1973 óta rendszeres véradó, pénteken 105. alkalommal nyújtotta karját, éppen a Napló-székházban.

Ha a sorkatonai szolgálatban lévők nem kaptak volna két nap eltávot a 70-es években a véradás után, akkor ma talán kevesebben élnének a segítségnyújtás ezen formájával az országban. De szerencsére ez a jutalom elég volt ahhoz, hogy sokan megismerjék az életmentés eme egyszerű és nemes módját, folytatva az elkezdett hagyományt a bakaruha leadása után is. Többek között így vált véradóvá Bay László, aki pénteken a Napló-székházban megrendezett véradáson immár 105. alkalommal nyújtotta a karját a vérellátó munkatársainak. Mint elmondta, 1973-ban tette először, sorkatonakorában, majd utána a megyei vendéglátó vállalat kötelékében dolgozva, a Szabadság étteremben rendezett céges véradásokon is rendszeres résztvevő volt. A 63 éves nagypapa arról is beszélt, milyen jót tesz a véradás egészségének.

– Kicsit magas a vérnyomásom, és amikor már eltelt a legutóbbi alkalom óta 2-3 hónap, jelez a szervezetem – „nyom a fejem” –, hogy ideje újra menni – mondta Bay László, aki bár legtöbbször a Bem téri vérellátóba jár, nem először látogatott el a Napló-székházba, hogy A-s vérével alkalomról-alkalomra három életet mentsen meg.

HBN-SZFÁ ​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában