Helyi közélet

2015.10.21. 16:43

Nincsenek könnyű helyzetben a növényvédők

<p class="wp-more-tag mce-wp-more" title="Read More..." data-wp-more="" data-mce-resize="false" data-mce-placeholder="1">Debrecen - Hazai és külföldi növényorvosok tartottak fórumot a DAB Székházban ezekben a napokban.

Debrecen - Hazai és külföldi növényorvosok tartottak fórumot a DAB Székházban ezekben a napokban.Az élelmiszerbiztonság alapját jelentő növényvédelem kiemelt fontosságáról, az új növényi károsítók veszélyeiről és a legújabb fejlesztésű, környezetbarát, integrált növényvédelmi technikák alkalmazásáról tartottak előadásokat a hazai növényorvos szakemberek a két napos fórumon. Idén hetedik alkalommal külföldi kollégák is szerepeltek a meghívottak között, akiknek kutatásai segíthetnek a hazai növényvédelemben is.

A program számos plenáris előadásból, szakmai szekciós ülésből, valamint egyéb közösségi tevékenységből áll.

Dr. Kövics György, Debreceni Egyetem Növényvédelmi Intézetének vezetője elmondta, a növényvédelmi szakemberek számos új helyzet előtt állnak, többek között a kórokozók elnevezésében is.

Előadásában a gombák megnevezéséről és az ennek módosítására tett intézkedésekről beszélt. Dr. Pénzes Béla, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára előadásában a kertészeti növények néhány kártevőjét ismertette.

Hangsúlyozta: ma már a digitális fényképezési technika jelentősen segíti a növényvédők munkáját.

- HBN -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában