Helyi közélet

2015.10.12. 14:39

Megvan 2015 Ifjú Kócsagőre

Hortobágy - Mikus László lett az év Ifjú Kócsagőre. A győztest Erdős Sarolta, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őre készítette fel.

Hortobágy - Mikus László lett az év Ifjú Kócsagőre. A győztest Erdős Sarolta, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őre készítette fel.

Az Ifjú Kócsagőr Program célja az Y-generáció bevonása értékteremtő programokba, illetve betekintésnyújtás a természetvédelembe. 2015-ben harmadszor is meghirdették az Ifjú Kócsagőr programot, melynek célja a gyakorlati terepi természetvédelmi tevékenységek bemutatása, népszerűsítése. Az Y Triász, a Földművelésügyi Minisztérium, a 10 hazai Nemzeti Park Igazgatóság, valamint a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatósága (FÖRI) konstruktív együttműködésének köszönhetően az idén is színes programokkal, külföldi tanulmányúttal jutalmazták a nyertes kócsagőrt és mentorát.

Az országosan meghirdetett programban 26 fő egyetemista és főiskolás diák vett részt. Minden egyes jelöltnek egy-egy természetvédelmi őr volt a mentora, akiknek segítségével megismerhették a szakmát, a természetvédelem rejtelmeit, az adott nemzeti park természeti kincseit. A Kócsagőr-jelöltek egy kéthetes gyakorlatot tölthettek el a tíz hazai nemzeti park valamelyikében, majd ezt követően területi döntő keretében adtak számot gyakorlati és elméleti tudásukról.

A program zárórendezvényét és az országos döntőjét 2015. október 7-től 9-ig az idén 40 éves Kiskunsági Nemzeti Parkban rendezték meg, ahol a Kócsagőr-jelöltek bemutatták a kéthetes gyakorlaton végzett munkájukat, illetve számot adtak a természetvédelemről szerzett ismereteikről is. Az öttagú zsűri döntése alapján Mikus László teljesített a legjobban a gyakorlati és elméleti vizsgán, így ő nyerte az év Ifjú Kócsagőre címet.

- Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában