Helyi közélet

2015.10.28. 12:01

Közel három tonna élelmiszert gyűjtöttek a gyermeknek

Debrecen - Sikeres volt az "Ősz 9 nap 900 mosoly" című akció, melyben nehéz sorsú debreceni családoknak gyűjtöttek.

Debrecen - Sikeres volt az "Ősz 9 nap 900 mosoly" című akció, melyben nehéz sorsú debreceni családoknak gyűjtöttek.

Nyolc nap alatt közel három tonna, pontosabban 2700 kilogramm tartós élelmiszert (tészta, rizs, konzerv stb.) gyűjtöttek össze a Debreceni Karitatív Testület (DKT) két tagszervezete a Street Aid és a Romadok által indított akcióban a résztvevő csoportok és önkéntesek. Mint Vékony Szilviától megtudtuk, ebből 270 egységcsomagot állítottak össze a DKT titkára, Reichert Tünde koordinálásával tevékenykedő önkéntesek az Ifjúsági Házban. Ezeket az adományokat osztották szerdán szét a Mester utcai családsegítő, valamint a Böszörményi úti gyermekjóléti intézmények munkatársai.

Mint a Street Aid vezetője fogalmazott, ha több idejük lett volna, biztosan sikerült a kitűzött célt - 500 egységcsomagot - összegyűjteni, de így is elégedettek az eredménnyel, hiszen a hosszú őszi szünetben közétkeztetés híján nehéz helyzetbe került családokban élő gyermekek százainak biztosítják a betevőt a tartós élelmiszerekkel. Vékony Szilvia külön kiemelte a Hatvani István Általános Iskolát, ahol a diákok egy mikrobusznyi élelmiszert gyűjtöttek össze nehéz sorsú társaiknak, míg a Református Szeretetszolgálat konzervekkel járult hozzá a sikerhez. Az adományokból készült egységcsomagokat végül a tanács mind a 14 tagszervezetének önkéntesei állították össze szabadidejükben.

HBN-SZFÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában