Helyi közélet

2015.10.21. 09:22

Így telt a szüret Pocsajban és Esztárban

Esztár, Pocsaj - Felvonulással kezdődött, utcabállal ért véget a szüreti nap Pocsajban, de Esztárban is jót mulattak.

Esztár, Pocsaj - Felvonulással kezdődött, utcabállal ért véget a szüreti nap Pocsajban, de Esztárban is jót mulattak.

Hét feldíszített szekér döcögött végig a falu hét pontján megállva, hogy bemutassák műsorukat. A Kikelet és a Mesevár óvoda nagycsoportos gyerekei szüreti táncot adtak elő, a Nemcsak a húszéveseké a világ nyugdíjas klub tagjai énekeltek, és a pocsaji néptáncosok ismét ropták a táncot. Este folytathatták a mulatozást: a teleház előtt utcabállal zárult a szüreti nap, melyre sokan el is jöttek.

Esztárban is megvolt a szüret

Az esemény kezdetekor a tájház előtt már sorakoztak a szekeresek. A gyerekek, felvonulók, fellépők itt gyülekeztek, hogy az utcákon – a falu négy pontján – előadhassák produkcióikat.

A tájháznál Szécsi Tamás polgármester köszöntötte a megjelenteket. A községgel jó kapcsolatban álló romániai Szalacs alpolgármestere, Vida Attila egy ajándékkal érkezett Esztárba, amelyet a szüreti napon adott át: egy lőcsös szekeret ajándékozott a falunak.

Esztár első embere elmondta, hogy már régóta jó kapcsolatokat ápolnak Szalacs községgel, ezt a későbbiekben is szeretnék folytatni. Az ajándékot viszonozva egy vászonzsákban sót, valamint a közmunkaprogramban készített termékekből álló csomagot adott át az alpolgármesternek.

Az utcákon felvonultak a szüreti szekeresek, és szórakoztató műsort adtak elő az érdeklődőknek. Három csikós bemutatót tartott, Nyíracsádról a Liliom mazsorett csoport érkezett, majd a kismarjai Egy pillanat elnevezésű színtársulat humoros jelenetet mutatott be. A helyiek is felléptek néptánccal.

HBN-NKM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában