Helyi közélet

2015.10.20. 15:41

Időjárás-jelentés - 2015. október 20.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában

A brit szigetektől Skandinávián át egészen az Uralig anticiklon húzódik. A magasnyomás északi peremén ciklonális hatásoknak köszönhetően több a felhő, valamit felhős körzetek a déli területein is előfordulnak. A hőmérséklet az északkeleti vidéken már téliesnek mondható, a csúcshőmérséklet helyenként az 5 fokot sem éri el. Ugyanakkor a kontinens déli felének időjárását ciklonrendszer alakítja. A Pireneusi-félsziget délnyugati partjainál lévő ciklon meleg levegőt szállít a Földközi-tenger nyugati, déli medencéje fölé, így ott még 25 fokig is felmelegszik délutánra a levegő. A Kárpát-medence térségében örvénylő sekély ciklon hatására az Alpok és a Kárpátok vidékén sokfelé esik az eső, helyenként jelentős mennyiségű csapadékról érkezik jelentés. Az említett ciklon fokozatosan kelet felé helyeződik és gyengül, így szerdán már a Kárpát-medencében számottevő csapadék nem várható.

Várható időjárás az ország területén szerda estig

Éjszaka nagyobb területen kiderül az ég, de az éjszaka első felében északkeleten, hajnalban pedig északnyugaton lesznek erősen felhős körzetek, számottevő csapadék már sehol sem várható. Szerdán napközben erősen és gyengén felhős területek egyaránt előfordulnak, a Dunántúlon valószínű a több felhő, helyenként gyenge eső is lehet. A délután második felében a legtöbb helyen azonban csökken a felhőzet. Az északnyugati szél többfelé élénk, a Dunántúlon időnként erős lesz.

A legalacsonyabb éjszaki hőmérséklet többnyire 2 és 7 fok között alakul, a szélvédett, gyengén felhős területeken talajmenti fagyra is számítani kell. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 9 és 14 fok között valószínű.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában