Helyi közélet

2015.10.31. 10:58

Hatalmas a tömeg a köztemető virágosainál

Debrecen - A krizantémot keresik legtöbben, ami szálanként vagy csokorban is megvásárolható – mondták el a virágárusok a Napló érdeklődésére pénteken.

Debrecen - A krizantémot keresik legtöbben, ami szálanként vagy csokorban is megvásárolható – mondták el a virágárusok a Napló érdeklődésére pénteken.

A fehér számít hagyományosnak, de többféle színben pompázó csokrokat is visznek, amikhez már 400 forinttól hozzá lehet jutni. Egy család több sírhoz is ellátogat, egy átlagosnak mondható vásárlás összege 1500–3000 forint közé tehető. Tavalyhoz képest nincs nagy változás az árakban, ami a jó időnek is köszönhető – osztották meg tapasztalataikat.

Koszorúk készülhetnek műanyagból, mohából, tobozból vagy szalmából. – Idén a művirág koszorúkra van a legnagyobb kereslet, amiket leginkább vidékre visznek. Azért szeretik, mert fagyban vagy bármilyen időjárási körülmények között is szép marad. Nálunk 600-tól 1800 forintig találhatók koszorúk – tájékoztatott az egyik eladó.

A gyertyák és mécsesek vásárlásánál csak a pénztárca szab határt. Míg a kisebb, egyszerűbb mécsesekhez egészen olcsón hozzá lehet jutni, addig a nagyobb, üveg és díszes változatokért már legkevesebb 800 forintot kell fizetni. Mivel ezekből egy darab ritkán elég, átlagosan úgy 3000 forintot szánhatunk a vásárlásukra.

HBN–VK


Előre tervezzék meg útjukat az emlékezők!

November másodikán van halottak napja, a legtöbben az előttünk álló hétvégén látogatnak ki a temetőkbe, melyek mindenütt meghosszabbított nyitvatartással üzemelnek. A Debreceni Köztemető környékén forgalomkorlátozásra is kell számítani. Vasárnap 22 óráig a Benczúr Gyula utcán a Hadházi úttól a Köztemető II-es bejáratáig minden jármű forgalma tilos, tömegközlekedéssel juthatnak a temetőhöz közelebb az emlékezők. Ugyanígy kizárják az autókat az Ady Endre sugár­úton a Nagyerdei körút és a Köztemető II-es bejárata közötti szakaszon, illetve tilos behajtani a Hadházi út – Benczúr Gyula utca kereszteződésével szemben kialakított trolibuszfordulóba. Ugyanakkor a DKV sűrített menetrend szerint közlekedteti a temetőt érintő járatait.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában