Helyi közélet

2015.10.14. 18:33

Hasznos holmik

<em>Hungarikum lett a debreceni páros; mondhatjuk dagadó cívis kebellel, végre az őt megillető helyre került neves termékünk.</em> Szőke Tímea jegyzete.

Hungarikum lett a debreceni páros; mondhatjuk dagadó cívis kebellel, végre az őt megillető helyre került neves termékünk. Szőke Tímea jegyzete.Remélem, a cím elnyerése után a piacon is zajos, akarom mondani zaftos sikert arat. A magam részéről egyébként jobban pártolom (persze, pusztán az ízélmény miatt) a szerencsiek büszkeségét, a csokoládét, igaz, ez „csak” a helyi értéktárba került be. De még kinőheti magát hungarikummá, mely kategória – rugalmas módon – nem feltétlenül a több száz éves hagyományhoz ragaszkodik feltételként, hanem akár a hasznosságot is annak tekinti – ahogyan a „Kürt adatmentés” esetében is, melyet nagyapáink nem szárítottak füstön, most mégis négy földrészen ismerik. Tegnap, amikor az alföldi kamillavirágzatot is hungarikummá nyilvánították, hivatalosan is bejelentették, hogy Ónodi-Szűcs Zoltán lesz az egészségügyért felelős új államtitkár. A debreceni szakember a sokadik, aki megpróbálja helyrerázni a számos sebből vérző ellátórendszert; bízom benne, hogy sikert arat. Legalább annyit, hogy helyi cívis értékként tekinthessünk az egészségügy megmentésének módszerére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában