Helyi közélet

2015.10.15. 17:28

Hallgatók előadásai a campuson

Debrecen - Harmadik alkalommal válik a hazai egyetemi színjátszás központjává október 15-17. között a Debreceni Egyetem.

Debrecen - Harmadik alkalommal válik a hazai egyetemi színjátszás központjává október 15-17. között a Debreceni Egyetem.

A Debreceni Egyetemi Színház szervezésében elsősorban egyetemisták darabjait mutatja be október 15-17. között a III. Debreceni Egyetemi Színjátszó Találkozó (DESZTIII), melynek programjában magyar és angol nyelvű előadások egyaránt szerepelnek.

A helyi társulatokon kívül többek között Budapestről, Nyíregyházáról, Pécsről és Szegedről érkeznek csapatok, a találkozó előadásainak a Nagyerdei Víztorony, a Nagyerdei Stadion, a Horváth Árpád Stúdiószínház és a Debreceni Egyetem biztosítanak helyszínt.

Az ingyenesen megtekinthető produkciókról esténként a Nagyerdei Víztorony kávézójában neves szakemberek (Lőkös Ildikó dramaturg, Bakota Árpád színművész és Szaffkó Péter, a Debreceni Nyári Egyetem igazgatója) vezetése mellett beszélgethetnek az érdeklődők. A fesztivál repertoárját színháztörténeti előadás, középiskolás színházi blokk, utazás a Nosztalgia Villamoson, valamint egy koncert is bővíti, emellett pedig színházi workshopon is részt vehetnek az egymás munkamódszerére kíváncsi fellépők.

- unideb.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában